Speel HackShield!

Kinderen zijn steeds vaker online. Ze spelen games, appen en brengen veel tijd door op social media. Een mooi tijdverdrijf, al kent dit online leven ook een keerzijde. Kinderen zijn zich niet bewust van de gevaren die ze online lopen. Daarom zijn ze een kwetsbare groep en makkelijke prooi voor hackers en andere online criminelen. Als gemeente hechten we veel waarde aan de online veiligheid van kinderen. Daarom roepen we kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud op om HackShield te spelen en Junior Cyber Agent van de gemeente te worden.

 

HackShield

HackShield is een trans mediale Cybersecuritygame die kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Kinderen worden Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving (ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en andere familieleden en bekenden) beschermen tegen online criminaliteit.

 

Samenwerking met gemeente Schagen

De gemeente Schagen heeft zich bij HackShield aangesloten. We willen cybercriminaliteit aanpakken en de jeugd digitaal vaardig maken. Daarom loopt de komende weken een campagne, waarin we de kinderen uit de gemeente oproepen om HackShield te spelen en zich te ontpoppen tot Junior Cyber Agents. Aan het eind van de campagne worden de beste spelers officieel gehuldigd.

 

Meer informatie

Op www.joinhackshield.nl vindt u meer informatie over HackShield. Heeft u nog vragen over HackShield en/of de samenwerking met de gemeente? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

 

Met vriendelijke groet, 

Marjan van Kampen

Burgemeester

cybercrime-header cybercrime-header