Coronavirus

Beste ouders/verzorgers,

De afgelopen dagen is er veel aandacht in de media over het nieuwe coronavirus (Covid-19). Inmiddels is bekend dat bij een aantal personen in Nederland het Coronavirus is vastgesteld. De verwachting is dat de komende tijd meer besmettingen zullen volgen.

Blosse en Surplus volgen de situatie rondom het Coronavirus op de voet via de websites van de GGD en het RIVM. De adviezen van de GGD zijn leidend voor Blosse en Surplus. We vragen onze medewerkers, maar ook ouders en hun kinderen, deze richtlijnen en adviezen te volgen. Indien er ontwikkelingen zijn en de GGD het noodzakelijk vindt, informeren wij direct.

Geen maatregelen nodig

De GGD en het RIVM geven momenteel het volgende advies

Als de kinderen geen klachten hebben, is het niet nodig om kinderen thuis te houden of te weren van school of dagverblijf. Dit geldt ook als zij in een gebied zijn geweest waar het coronavirus is vastgesteld. We volgen hierin de landelijke richtlijn van het RIVM.

Wat kun je doen?
De belangrijkste maatregelen om verspreiding van een infectieziekte te voorkomen, zijn simpel en gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

Regelmatig handen wassen, minimaal 20 seconden;

Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog

Papieren zakdoekjes en tissues (eenmalig) gebruiken

Regelmatig schoonmaken van kranen, lichtknopjes, deurklinken en leuningen

Begroeting op school

Uit voorzorg vragen we kinderen en leerkrachten vanaf donderdag elkaar op een andere manier te begroeten bij de deur, ipv handenschudden of een high five te geven. 

 

Mocht u of uw kind ziekteverschijnselen vertonen, neem dan direct telefonisch contact op met de huisarts!

 

Meer informatie

De meest actuele antwoorden op veel gestelde vragen zijn te vinden op www.RIVM.nl. 

Ook is een landelijk telefoonnummer beschikbaar waar mensen hun vragen kwijt kunnen over het virus: 0800-1351

Liveblog-coronavirus-Foto-RTV-Oost Liveblog-coronavirus-Foto-RTV-Oost