3+ groep opvang geopend in de Hoge Ven

Ruim aanbod aan opvang binnen de Hoge Ven

De kleuters hebben het afgelopen weken al gemerkt en hebben af en toe gezellig een kijkje genomen: vanaf deze week is de 3+ groep in de Hoge Ven geopend!
In een van de lokalen naast de kas op het gele plein  is een kinderdagverblijf-groep voor de oudste peuters ingericht. Hier kunnen van 7.30 tot 18.30 uur peuters vanaf 3 jaar worden opgevangen van wie de ouders werken.  De groep is een uitbreiding van KDV Snuffie. Door het openen van deze extra groep is er meer plek voor kinderen die kinderopvang nodig hebben in Warmenhuizen. Maar belangrijker: in deze groep kan nog beter worden afgestemd op de interesses en ontwikkeling van 3-jarigen. De peuters worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool, maar hiernaast is er volop tijd en ruimte voor vrij spel en buiten spelen (op de buitenspeelplaats van het kinderdagverblijf). De stap naar school wordt hiermee een stukje minder groot. De 3+ groep is geopend op maandag, dinsdag en donderdag, en vanaf april ook op woensdag.

Bij Peuterschool de Stapvogel kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar een ochtend samen spelen, ontdekken en leren met leeftijdsgenootjes. Zo wennen ze ook vast aan de basisschool.

De Stapvogel heeft op dit moment een vrij volle groep, maar er komen dit jaar nog plekjes beschikbaar:

Op maandag: vanaf oktober 2019

Op dinsdag: vanaf juli 2019

Op woensdag: direct

Op donderdag: vanaf juli 2019

Op vrijdag: direct


BSO Villa Kakelbont heeft 3 groepen in de Hoge Ven: dit is prettig, want hierdoor hebben de kinderen geen reistijd na school en kunnen ze gelijk lekker gaan spelen. Er is een kleutergroep (4/5-jarigen), een middengroep (6/7-jarigen) en een 8+ groep. Door deze indeling is er voldoende aandacht voor elk kind en sluit het activiteitenaanbod goed aan bij de interesses van de kinderen.

Er zijn op de kleuter- en middengroep nog wat plekjes beschikbaar!

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er allerlei activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Dromen’: er is een voorstelling van Papaver4Kids “Dromen in de winter”, we gaan samen een dromenboek maken met verschillende hoofdstukken: Wat is je droombaan? Wat is je mooiste droom? Wat is je droomoutfit? Verder gaan we een droomoutfit en dromenvangers maken, er komt een yogales voor ontspannen dromen en misschien zelfs een pyjama party. Kortom: voor elk wat wils!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patricia van Amstel, manager opvang BSO de Hoge Ven: patricia.vanamstel@blosse.nl (mailto:patricia.vanamstel@blosse.nl). Ook kunt u telefonisch contact opnemen met afdeling Klantcontact: 072-5660200.

 

139_org 139_org
136_200 136_200
132_200 132_200