Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 2018

Kom erbij!

De landelijke Kinderboekenweek is dit jaar van 3 t/m 14 oktober. Het thema van dit jaar is ‘Kom erbij!’, wat voornamelijk gaat over vriendschap.

Wij hebben er dit jaar voor gekozen om binnen de thema’s van de groepen aandacht te geven aan boeken in plaats van het landelijke thema. Dit vanwege onze nieuwe wereldoriëntatie Blink Wereld waarin wij dieper op de gekozen thema’s in willen gaan.

Programma:
Opening: Woensdag 3 oktober openen we feestelijk om 8.30 uur buiten op het plein onze Kinderboekenweek. Samen met de hele Hoge Ven dansen en zingen we het lied van 123Zing (onze nieuwe muziekmethode) ‘Kom erbij’ (https://www.youtube.com/watch?v=eG8pleV4XDU).

Gedurende de kinderboekenweek zal er een thematafel over het landelijke thema in de keuken staan. Deze collectie is samengesteld door Margriet Kaandorp van de bibliotheek van Harenkarspel. Hier kunnen de klassen een bezoekje aan brengen onder begeleiding van de leerkrachten.

Natuurlijk mag u ook een bezoekje aan deze boekentafel brengen! Wellicht brengt het u op ideeën om een boek aan te schaffen voor uw kind…....

Maandag 8 oktober gaan alle klassen puppylezen. Alle kinderen uit hogere klassen, lezen voor aan alle kinderen uit de lagere klassen en de peutergroepen.

Afsluiting: Vrijdag 12 oktober is de afsluiting van de Kinderboekenweek.
De groepen 1 t/m 4 organiseren samen een boekenmarkt. De boekenmarkt is voor deze groepen van 8.30 uur tot 9.00 uur. De kinderen mogen boeken die ze kwijt willen voor €0,50 en onder begeleiding van een volwassene verkopen op een zelf meegebracht kleed. Ook kunnen kinderen kunnen onder begeleiding van een volwassene de tweedehands boeken kopen. Bij mooi weer buiten bij de kleuterlokalen onder de overkappingen. Bij slecht weer op het gele en rode binnenplein en eventueel rond de tribunetrap.

De groepen 5 en 6 hebben samen een “boek aanprijsmarkt”. De kinderen kiezen een eigen leesboek en dit boek gaan zij vervolgens op een eigen creatieve wijze proberen te promoten als een marktventer.

De groepen 7 en 8 hebben samen een voorleeswedstrijd. Gedurende de kinderboekenweek hebben de voorrondes in de klas plaatsgevonden. Elke groep levert een kandidaat af voor de finale die vrijdag plaatsvindt.

 

Thuis kunt u ook aandacht besteden aan de kinderboekenweek door een keer samen naar de bibliotheek te gaan of extra samen te lezen. En...als u tijdens de kinderboekenweek naar de boekwinkel gaat om een boek te kopen, krijgt u het kinderboekenweekgeschenk (“De Eilandenruzie” van Jozua Douglas) er gratis bij!

 

Wij hopen op fijne, gezellige en vriendschappelijke leesweken.

De Kinderboekenweekcommissie.

KBW 2018 KBW 2018
KBW geschenk 2018 KBW geschenk 2018