Hoog bezoek van ministerie OCW aan de Hoge Ven

Kijkje bij Stoere Beroepen project en Prachtwerk

Op donderdag 5 juli krijgt Surplus voor de tweede keer dit schooljaar hoog bezoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Na het bezoek van de directeur-generaal in februari, is het nu Ria Westendorp, hoofd Besturing en Stelsel, directie Primair Onderwijs, die benieuwd is naar een aantal vernieuwende onderwijsinitiatieven bij Surplus. Met een delegatie bezoekt zij het prijswinnende techniekonderwijs op De Zwerm in Sint Maarten, de projecten Stoere Beroepen en Prachtwerk op basisschool Torenven in Warmenhuizen en het Exploreon op De Meerpaal in Anna Paulowna.

Stoere Beroepen en Prachtwerk op Torenven / de Hoge Ven

Surplusscholen maken hun curriculum steeds vaker samen met bedrijven, verenigingen en maatschappelijke instellingen, met kennisinstellingen en onderzoekers. Zo immers koppel je de didactische kennis van de school aan levensecht leren buiten de school. Een delegatie van het ministerie van OCW komt kijken hoe dit wordt aangepakt in het Stoere Beroepen project van de Hoge Ven in Warmenhuizen waarvan Surplusschool Torenven deel uitmaakt. In een doorlopende lijn van groep 4 tot en met 8 maken de leerlingen er ieder jaar kennis met andere bedrijven en beroepen, van een weg- en waterbouwer, een zaadteler en een elektrabedrijf tot een treinrailsproducent. Het brede scala aan technieken en beroepen waarvan de leerlingen kunnen proeven, leverde hen o.a. een nominatie op voor de Techniektrofee 2018.
 

De delegatie nuttigt op Torenven een lunch verzorgd door de mensen van Prachtwerk. Dit zijn medewerkers met een beperking die worden ingezet op school en er ondertussen onmisbaar zijn geworden. Wat betekenen zij voor de school en de kinderen en omgekeerd? Hoe organiseer je dat op school?

 

Min ocw Min ocw
surplus surplus