Nieuwsbrief aan Stoere Beroepen bedrijven

juni 2018

1.Nominatie
Het Stoere Beroepen project is genomineerd voor de Techniektrofee 2018, in de categorie beste voorbeeld van wetenschap-en techniekonderwijs! Woensdag 30 mei mochten wij de jury ontvangen, 27 juni horen wij wie de winnaar is. Natuurlijk houden wij u op de hoogte.

‘Stoere beroepen’ bij Kindcentrum Hoge Ven in Warmenhuizen
Onder de noemer ‘Stoere beroepen’ stelt de Hoge Ven het bezoeken van bedrijven centraal in haar W&T-aanpak. In een doorlopende lijn van groep 4 tot en met 8 maken de leerlingen ieder jaar kennis met andere bedrijven en beroepen, van een bouwbedrijf, een trappenfabrikant, een weg- en waterbouwer, een zaadteler, een timmerbedrijf en een elektrabedrijf tot een treinrailsproducent. Het brede scala aan technieken en beroepen waarvan de leerlingen zo van kunnen proeven, spreekt de jury bijzonder aan.

 

2. Koninklijke Vezet BV en Tebulo Industrial Robotics NL
Koninklijke Vezet BV en Tebulo Industrial Robotics NL zijn vanaf dit schooljaar ook vaste deelnemers geworden van het Stoere Beroepen Project. Op 7 juni ontvangt Vezet de groepen 6 van de Hoge Ven. De leerlingen van deze groepen leren hun eigen groenten verbouwen onder de deskundige leiding van medewerkers van Bejo. Bij Vezet zien zij hoe daar de aangeleverde groenten en fruit verwerkt worden. Vanaf volgend jaar gaan de groepen 7 op bezoek bij Tebulo, daar zal de nadruk liggen op programmeren en toekomstgericht leren. Tebulo denkt ook na hoe zij de Hoge Ven kunnen ondersteunen bij “ het lokaal van de Toekomst.

 

3. Hoge Ven festival
Op 25 april was het Hoge Ven festival, een festival georganiseerd door de kinderen van groep 8 voor alle inwoners van Warmenhuizen. Wij mochten veel bezoekers ontvangen, het was boven verwachting. K. Dekker heeft hieraan een bijdrage geleverd in het technieklokaal door sleutelhangers en bieropeners te maken met de kinderen en bij Bejo konden de kinderen op onderzoek uit. Onze dank voor jullie bereidwilligheid.

 

4.Techniektoernooi en finale
Donderdag 24 mei hebben we het Techniektoernooi georganiseerd voor de Hoge Ven. Verschillende groepjes zijn aan de slag gegaan met de volgende opdrachten. Een deskundige jury heeft gejureerd en donderdag 7 juni mogen de winnende groepjes naar de finale in Arnhem.

 

5 Bedrijfsbezoeken
De meeste groepen zijn bij een van 1 van de deelnemende bedrijven van het Stoere Beroepen project op bezoek geweest dit schooljaar. Naast “een kijkje in de keuken”, zijn de kinderen aan de slag gegaan met onderzoeksvragen en ook praktisch met hun handen. Wij willen alle bedrijven weer heel hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid.

 

6 Wens voor toekomst

Natuurlijk zijn wij ook weer plannen aan het maken voor de Toekomst. Volgend jaar gaan wij het ICT lokaal veranderen in “ een lokaal van de Toekomst” Wij willen alle kinderen in aanraking laten komen met programmeren, hiervoor worden de leerkrachten opgeleid door Stichting Techniektoppers. Tebulo denkt ook na hoe zij de Hoge Ven kunnen ondersteunen bij “ het lokaal van de Toekomst.”

Tenslotte wensen wij iedereen vast een mooie zonnige zomer en zien alweer uit naar het bedrijfsbezoek in het volgende schooljaar! En graag willen wij nogmaals onze dank uitspreken voor deze unieke samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

 

Namens team Hoge Ven,

Hiske Beemsterboer
projectleider Stoere Beroepen

IMG-20180604-WA0006 IMG-20180604-WA0006
IMG-20180604-WA0007 IMG-20180604-WA0007
IMG-20180604-WA0004 IMG-20180604-WA0004
IMG-20180604-WA0005 IMG-20180604-WA0005