AVG-wetgeving inzake Schoolfotograaf

ingevoerd op 22-05-2018

Persoonsgegevens

Ten behoeve van de jaarlijkse schoolfoto zullen wij aan de schoolfotograaf (schoolfoto.nl) de volgende gegevens verstrekken:

- voor- en achternaam van uw zoon/dochter

Verder is het mogelijk dat u zelf nog persoonsgegevens aan de schoolfotograaf geeft, bijvoorbeeld wanneer u foto’s bestelt. Hier hebben wij als school geen invloed op.

Als wij deze gegevens niet aan de schoolfotograaf verstrekken, is het helaas niet mogelijk om de schoolfoto’s te ontvangen.

Grondslag en doeleinden
De schoolfotograaf mag deze persoonsgegevens en de portretfoto’s verwerken, omdat de schoolfotograaf daar een gerechtvaardigd belang bij heeft. Zonder deze gegevens kan de schoolfotograaf de portretfoto’s niet maken en niet aan u leveren.

De schoolfotograaf gebruikt de gevraagde gegevens uitsluitend voor het koppelen van de portretfoto’s bij de juiste naam.

De schoolfotograaf verzamelt of gebruikt geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden zoals hierboven omschreven. 

Bewaartermijn
De schoolfotograaf bewaart bovenstaande gegevens van uw zoon/dochter voor de periode van het lopende schooljaar, of, indien nodig, voor maximaal de periode die nodig is voor de afwikkeling van de levering en betaling van de foto’s. Daarna worden de gegevens volgens wettelijke richtlijnen vernietigd door de schoolfotograaf.

Bezwaar
Indien u bezwaar heeft tegen verstrekken van uw gegevens aan de schoolfotograaf kunt u dit schriftelijk (per e-mail) meedelen aan de leerlingadministratie vóór maandag 28 mei 2018:

colinda@obstorenven.nl (mailto:colinda@obstorenven.nl) of yvonne.stoop@blosse.nl (mailto:yvonne.stoop@blosse.nl)

Meer informatie

Op de website van de schoolfotograaf (schoolfoto.nl) kunt u in de privacyverklaring meer informatie vinden, bijvoorbeeld over services en mogelijkheden die de schoolfotograaf aanbiedt en hoe de schoolfotograaf dan omgaat met de persoonsgegevens. Deze privacyverklaring kunt u ook per e-mail opvragen door een e-mail te sturen naar info@schoolfoto.nl (mailto:info@schoolfoto.nl)