Extra beweging voor kinderen op de Hoge Ven

ingevoerd op 12-02-2018

In samenwerking met de gemeente Schagen en de sportservice Schagen hebben we de mogelijkheid gecreëerd om kinderen van de Hoge Ven extra beweging aan te bieden.

Voor dit schooljaar houdt het in: unieke beweegworkshops voor leerlingen, een extra uitdagende beweegdag aan het einde van het jaar voor groep 3 t/m 8, ondersteuning in de screening voor alle kinderen en extra gymlessen.

MRT-screening

Als MRT-specialist ben ik direct betrokken bij de screening van de kinderen. MRT staat voor Motorische Remedial Teaching.  Daarin staat de motorische ontwikkeling van de kinderen centraal. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat er een verband is tussen de motorische ontwikkeling van de kinderen en de wijze waarop zij kunnen mee komen in hun leerwerk en sociale contacten met andere kinderen. Met de extra gymlessen kunnen we motorische ontwikkeling van de kinderen positief beïnvloeden en de kinderen meer plezier bij brengen in het bewegen.

Met de screening voor alle kleuters van groep 2 zijn we na de kerstvakantie al begonnen. Na de voorjaarsvakantie start de samenwerking met Sportservice Schagen. Een gymdocent van Sportservice Schagen zal ons ondersteunen met de screening en extra gymlessen voor de groepen 3 t/m 8.

Esther Spruit

Leerkracht 1/2a

1042704 1042704