Nieuwe onderwijsstaking op 12 december

ingevoerd op 07-12-2017

Een grote meerderheid van de schoolbesturen in het primair onderwijs steunt het doel van de lerarenacties en heeft begrip voor een staking. Dat blijkt uit een peiling van de PO-Raad onder de schoolbesturen in het primair onderwijs, die door zo’n 300 schoolbesturen is ingevuld.

Op basis van de uitslag van de peiling steunt de PO-Raad de aangekondigde staking van de leraren op 12 december. Met die actie wil het PO-front – waarin vakbonden, PO in Actie en PO-Raad samenwerken - de politiek duidelijk maken dat de sector primair onderwijs aantrekkelijker moet worden om een tekort aan leraren te voorkomen. Het PO-front wil dat de nieuwe regering extra geld vrijmaakt voor eerlijke en rechtvaardige salariëring en minder werkdruk in het primair onderwijs. 

Stichting Flore en Stichting Surplus volgen de PO-raad hierin en staan volledig achter de staking. Op 12 december is de school gesloten en is er naast de gebruikelijke BSO geen extra opvang.

Wij vragen ouders en verzorgers ook nu weer begrip te hebben voor deze actie en zoveel mogelijk mee te werken. Op die manier kunnen de leerkrachten wederom een krachtig signaal afgeven richting de politiek en is het mogelijk een groot dreigend lerarentekort in 2020 af te wenden. En willen wij een signaal afgeven dat de kwaliteit van onderwijs, ook voor uw kind, in de toekomst gegarandeerd dient te worden. Een stevige en actieve ondersteuning van ouders zouden wij dan ook bijzonder op prijs stellen.

 

A.J.M. Groot
Voorzitter College van Bestuur
Stichting Flore

 

Jose Vosbergen
Voorzitter College van Bestuur
Stichting Surplus

3674631_1_org 3674631_1_org